donderdag 3 december 2009

Penang eiland

Waar de Straat van Malakka weer wijder wordt, ligt het eiland Penang dat met een lange brug met het vasteland van Maleisie verbonden is. Met ruim 20 jachten liggen we achter een klein eilandje aan de zuidoost kant van Penang geankerd om op 30 november in een kleine vlootschouw gezamenlijk onder de brug door te varen naar de Tanjong City Marina in het hartje van het historische Georgetown, de hoofdstad van Penang. Daar worden we 's avonds opgewacht door een groep van zo'n 25 jeugdige trommelaars die een geweldige show op hun grote en diep doorklinkende trommels geven. Ook locale dansers en danseressen in kleurrijke kostuums zorgen voor een boeiend programma van traditionele dansen.

Een vast item op de tourtjes in Maleisie is een bezoek aan een projectontwikkelaar met voor buitenlanders mogelijk interessante investeringen in een appartement, huis of villa. Keus te over en voor aantrekkelijke prijzen. De slogan van Maleisie op dit gebied is 'MM2H' (make Malaysia your second home) en daarbij wordt het voor zeilers aantrekkelijk gemaakt je boot zonder moeilijke regels te importeren. De tour wordt afgesloten met een uitgebreid buffet en het optreden van twee leeuwen die op de muziek van trommel en bekkens de nodige aandacht krijgen.

De top van de heuvel van Penang is te bereiken met een treintje dat een zeer steil parcour moet afleggen. De tocht duurt 30 minuten en dan hebben we een fraai uitzicht over de stad en het water tussen Penang en het vasteland. Interessant en bijzonder is een Hindoe tempel op de heuvel, die in kenmerkende pastelkleuren is geschilderd. De afdaling is opnieuw best spannend, maar verloopt zonder problemen.

Kek Lok Si is een zeer uitgebreid Buddhistisch tempelcomplex met diverse gebouwen, stijlen, trappen, torens, beelden en paviljoenen. Je kunt er uren ronddwalen en nog steeds nieuwe ruimtes en details ontdekken, heel fascinerend. Het locale visrestaurantje bij de marina is echt een belevenis door de openheid van de keuken, de eenvoud van het restaurant en de uitstekende smaak van de vis, garnalen en mosselen.

Diaserie Penang