zaterdag 19 december 2009

Langkawi

Het noordelijkste eiland langs de kust van Maleisie is een echt zeilersparadijs! De baaien zijn prachtig om doorheen te varen en bieden volop goede ankerplekken met her en der kleine strandjes om met andere zeilers een glaasje te drinken en de zon te zien ondergaan. Ook op Langkawi worden we tijdens een bustour met muziek en dans verwelkomd, proeven locale hapjes en gerechten en leren de legende van prinses Mahsuri (10e eeuw).

In Telaga Harbour liggen we opnieuw leuk voor anker en maken we een tochtje naar het zeer professionele kabelbaancomplex met behalve de kabelbaan zelf twee grote ronde platforms en een meterslange hangbrug met spectaculaire vergezichten, een prachtige ervaring! Overal in de omgeving gezellige restaurantjes met terrassen op het strand of aan de haven waar zowel locaal als westerse voedsel (pizza, steakjes) wordt bereid. Een mooie gelegenheid kennis te maken met nieuwe (o.a. Nederlandse) zeilers en afscheid te nemen van onze vrienden uit de Rally.

Kuah is de hoofdstad van Langkawi en hier vinden we volop winkels en supermarktjes om onze vooraad aan proviand en scheepsbenodigdheden aan te vullen. Tabak en alcohol worden hier belastingvrij verkocht, dus ook voor onze komende tocht door islamistische landen waar geen blikje bier te koop is, moeten we even vooruit denken. In het Suez kanaal kunnen we nog autoriteiten aan boord verwachten die we naast de wettelijke tarieven, met sigaretten tevreden moeten stellen, dus hier inkopen dan maar. De zee-arend met witte kop en bruine vleugels, waarvan we dagelijks diverse exemplaren boven het water zien jagen naar vis, is het symbool van Langkawi en op 'Eagle square' in Kuah staat een meer dan levensgroot standbeeld op de uitkijk over de baai.

Diaserie Langkawi