zondag 8 november 2009

Sail Malaysia Rally

In Danga Bay dat vlakbij de nieuwe Puteri marina in het zuiden van Maleisie ligt, hebben we een aantal interessante presentaties over het zeilen langs de kust van Maleisie en een tentoonstelling me maquettes over de toekomstige ontwikkelingen in de Staat Johore. Soms krijg je het idee in Dubai terecht te komen: futuristische gebouwen om in te werken en te wonen. Wie geinteresseerd is in het investeren in een luxe appartement moet dat hier en nu doen!

In de avonden worden we op heerlijke buffetten getrakteerd met allerlei locale gerechten. De eerdte avond waren we echter blij onze paraplu's bij ons te hebben, omdat het maar bleef regenen. Gelukkig konden we een aantal tafels en stoelen op de overdekte veranda's plaatsen zodat we toch van de heerlijke gerechten konden genieten. De volgende avond werkte het weer gelukkig mee en kregen we op het centrale podium diverse mooie dansen te zien. Met name de finale waaraan alle zeilers werden uitgenodigd mee te doen, was een spectaculaire happening met elkaar.

Vervolgens is er een bustour in en rond Johore Bahru georganiseerd. De Sultan Abu Bakar moskee is een zeer fraai gebouw met veel details waaraan van 1892 tot 1900 werd gebouwd. En ook het Johore administratiegebouw is een nu uniek gebouw waarvan de 64 meter hoge, vierkante toren uitkijkt over het centrum van de stad. Alles wat je zou willen weten over het kweken en verwerken van ananassen vind je in het speciale 'Muzium Nanas'. En dan bevinden we ons op de de meest zuidelijke plek van Malaysia en ZO-Azie en kijken uit over de Straat van Johore en van Singapore waar altijd veel boten geankerd liggen. Het nieuwe administratieve centrum van de Staat Johor waar ook alle ambtenaren moeten komen wonen is in een nieuwe wijk gepland waar er zoveel ruimte beschikbaar is dat ieder gebouw wel een paleis lijkt te worden. Erg mooi en ook educatief is een monument waarin de geschiedenis van Maleisie beschreven wordt en het wapen van de Republiek te zien is.

Diaserie SailMalaysia