maandag 23 november 2009

Puteri Harbour marina

Van de nieuwe en grootse ontwikkelingen op bouwgebied krijg je al een goede indruk bij de nadering van de mooie en luxe Puteri Harbour marina. Op de achtergrond zie je de nieuwe staatsadministratie gebouwen. Ook het 'clubhuis' van de jachthaven is een modern gebouw met op de parterre de receptie en op de eerste etage onder meer een uitgebreide maquette van de toekomstige ontwikkelingen van de omgeving. Een fraaie palmentuin zorgt voor schaduwrijke zitjes en het uitzicht vanaf het terras van het restaurant is als in een oase.

En wat een verrassing als we ontdekken dat er nog drie andere boten met (ex-)Nederlanders zijn, waaronder onze vrienden Hans en Fien van 'Pelikaan' uit Sydney! We hebben een sushi-party aan boord van 'Alexandra' en leren zo ook Rob en Jacqueline van 'Mary Eliza' beter kennen. Wanneer er een verzoek van de marina komt om aan een kleine vlootschouw deel te nemen, besluiten we met de hele Nederlandse club te gaan en zowel de boot als onszelf te pavoiseren. Hans van Fien wint met zijn Thaise muts de hoofdprijs en ook Fien weet haar kapsel subtiel te bedekken. Rob blijkt geweldig goed trompet te kunnen spelen en al snel hebben we een Hollands repertoire over het water schallen. Ook Henk en Loes van 'Gentle Lady' die 50 jaar geleden naar West Australie geemigreerd zijn, doen voluit mee. Terug in de marina zet Rob nog wat internationaal bekende songs in en aan boord de andere jachten wordt enthousiast meegezongen en meegeklapt.

Weer een andere avond hebben we een muzieksessie van verschillende yachties en Rob doet daar niet onverdienstelijk aan mee. De bekende liedjes worden door iedereen meegezongen en al snel staan de meeste yachties op de dansvloer. De medewerkers van de marina hebben een heerlijke BBQ opgestart en het is opnieuw een gezellige tijd met elkaar. 12 November worden we verrast door een Hollandse verjaardagsserenade naast de boot en 's avonds hebben we een gezellige party op de steiger. De bodem van de dinghy doet dienst als tafel, Hans maakt de blits met het ontsteken van een paar meter sfeerverlichting en diverse scheepskoks hebben voor een lekker hapje bij de drankjes gezorgd.

Diaserie PuteriMarina