vrijdag 7 augustus 2009

Verblijf in Ambon

In de loop van de week ankeren er meer dan 70 boten aan de visserswerf in Ambon. Wanneer de tankwagens met diesel arriveren, verschijnen er steeds meer jerrycans op de kade, rustig op je beurt wachten dus. Ook water moet met behulp van jerrycans aan boord worden gebracht (gelukkig hebben wij onze eigen watermaker en is er nog voldoende diesel in de tanks).

De welkomst ceremonie is best bijzonder met vertegenwoordigers uit Ambon en de provincie van de Molukken. Er zijn een aantal toespraakjes, locale dans en muziek en een uitgebreide BBQ annex rijsttafel voor alle deelnemers en genodigden.

Voor openbaar vervoer zijn we aangewezen op de gele 'bemos' (busjes voor 8-10 personen) en de 'ojeks' (betjaks, fietstaxi's). Er is veel verkeer in Ambon stad en we komen zelfs in de file terecht. Een indrukwekkend standbeeld van de vrijheidsstrijder Pattimura valt zelfs in de drukte op.

Vrijdagmorgen 7 aug. om 10.00 uur is de start van de zeilrace Ambon - Bitung (op de NO punt van Sulawesi). Er staat een prachtige wind en het is een prachtig gezicht de gehele vloot de haven van Ambon uit te zien varen. De eerste nacht is de zee aanvankelijk onrustig met grote golven van achteren, maar vanaf 12 uur 's nachts wordt de zee kalm, de wind blijft staan en met 2 knopen stroom mee vliegen we vooruit. Mooie tocht!

Diaserie Ambon2