zondag 16 augustus 2009

Bitung in noordoost Sulawesi

Zondag 9 augustus bereiken we na een prachtige zeiltocht de ankerplaats in het kanaaltje tussen het eiland Lembeh en de stad Bitung. Op de kant staat een ruime hoeveelheid vlaggen te wapperen en het is een fraai gezicht als er steeds meer schepen (40) voor anker gaan. Vanwege het begin van de vakantie zijn er optochten van de verschillende scholen en dat is een kleurrijk en muzikaal spektakel waar de bewoners van Bitung duidelijk van genieten.

We maken een dagtocht naar de 'Minahasa hooglanden' waar het koelere klimaat en de vruchtbare vulkaangrond goede condities zijn om groenten en fruit te verbouwen op de speciaal aangelegde terrassen. Onderweg bezoeken we een van de tunnels die de Japanners tijdens de oorlog in de bergen uithakten als bescherming voor henzelf en als opslag van voorraad en wapens. We passeren diverse monumenten en genieten van fraaie uitzichten. Later in de week bezoeken we het Tangkoko National Park en maken daar een interessante wandeling.

Vrijdag 14 augustus is er een welkomstdiner voor alle deelnemers aan de Rally en dat is een heel gezellige avond met prachtige kostuums, locale dansen en muziek, een aantal toespraakjes en lekker eten natuurlijk.

Diaserie Bitung