zaterdag 26 september 2009

Lombok

Medana Bay op de NW punt van Lombok is een 'officiele' stop in de Sail Indonesia Rally. Het is goed en gemakkelijk ankeren in de baai, er is een prachtige landingsplaats voor de dinghy's en onder de palmen is een gezellige ontmoetingsplaats waar ook medewerkers van de Medana marina zeer behulpzaam zijn met info over tourtjes en bezienswaardigheden in de buurt. Het dorp naast de marina is zeer betrokken bij de activiteiten voor de Rally: er is hulp bij het verkrijgen van diesel en water, we kunnen de was laten doen, er worden dagelijks maaltijden gekookt en er zijn shopjes met locale souvenirs.

Een ander project van het dorp is het opnieuw planten van een rif in de baai. Iedereen kan een stukje koraal op een betonblok met de naam van je boot (of je man of je kleinkind) planten zodat met een jaar of 2, 5 of 10 er weer een gezond rif in de baai ligt dat ook weer vissen en andere zeebewoners aantrekt. Er is veel belangstelling van de deelnemers aan de Rally om hieraan een bijdrage te leveren.

Op de welkomstceremonie worden we zeer verrast door de prachtige kostuums en traditionele muziek die ten gehore wordt gebracht. Alles verloopt zeer professioneel en is een boeiend schouwspel. Het diner voor de deelnemers en locale hoogwaardigheidsbekleders en gasten is vegetarisch met gekookte vis en voortreffelijke vissate's. Ook de diverse groenten zijn zeer smakelijk klaargemaakt. Een heuse moslim band met gesluierde moslima danseressen zorgen voor swingende muziek met her en der wat Arabische noten.

Diaserie Lombok