zondag 28 juni 2009

Coral Sea

Na een nacht in een kalme baai achter het rif, trekken we maandag verder. Er staat nog steeds een onrustige zee en een pittige wind. Maar vanaf woensdagmorgen wordt het waaien minder en de zee vlakker. Donderdag en vrijdag hebben we twee schitterende zeildagen (en nachten) onder volledig grootzeil en halvewinder!

Na Nieuw Caledonie geen scheepvaart meer gezien, wel een groep van zo'n 20 grote dolfijnen rond de boot en 's avonds meestal wat vogels duikend naar visjes. Een groepje van zes vogels heeft in hun strijd om een plaatsje op het topje van de mast de windwijzer afgebroken, die is overboord nu. De winnaar heeft een dag en een nacht boven gebivakkeerd en liet zich met geen mogelijkheid verjagen. Zeilen en dek onder de shit de volgende morgen (foutje, bedankt).

Inmiddels varen we vanwege westelijke(!) winden onder de Lihou reefs door en we besluiten een stop te maken bij East Diamond Island om even lekker te zwemmen en een goede maaltijd en nachtrust te genieten. Nog 315 mijl naar Cairns. Diaserie Coral Sea