zaterdag 25 juli 2009

Twee weken in Darwin

13 Juli komen we aan in Fannie Bay in Darwin en de eerste dagen zijn we druk met het organiseren van onze reis naar Indonesie. We nemen deel aan de Rally Sail Indonesia en in de Darwin Sailing Club ontmoeten we leden van het organisatie comite die aanvullende informatie voor ons hebben. Ook maken we kennis met een aantal deelnemers waarmee we gezellig een biertje drinken en een heerlijke maaltijd gebruiken. Dinsdag is de grote en laatste Infodag in het Holiday Inn Hotel. Er zijn interessante sprekers en presentaties en ook hier ontmoeten we nieuwe deelnemers waaronder een Nederlander en twee Belgen en twee Australiers die we zeven jaar geleden in Mooloolaba hebben ontmoet. We moeten ons 'sociale paspoort' bij de Indonesische ambassade aanvragen en we krijgen een duiker onder de 'Alexandra' om te controleren of er geen gevaarlijke aangroei van mosselen etc. op het onderwaterschip zit voordat we een van de marina's in Darwin in mogen. Woensdag kunnen we afmeren in Tipperary Waters marina en vandaaruit willen we verdere klussen en boodschappen organiseren. Er rijdt een bus naar de stad, er zijn wasmachines en opnieuw ontmoeten we andere deelnemers aan de Rally.

Het is warm in Tipperary marina en we spannen de zonnetenten over de boot. Zaterdag 18 juli is de officiele start van de Rally, maar we hebben besloten ons vertrek uit te stellen en direct naar Ambon te zeilen waar we weer aansluiten bij de rest. Zaterdag bezoeken we het mooie 'Northern Territory' museum met een prachtige Aboriginal kunstcollectie, een origineel gepresenteerde natuurlijke historie (vlinders, salamanders, schelpen, etc.) en op video het verhaal van Sweetheart, de zoutwaterkrokodil die in deze omgeving zoveel overlast en doden veroorzaakt heeft en uiteindelijk in het museum beland is (opgezet). We zijn samen met nieuwe kennissen Susan en Keith uit Engeland die met hun jacht 'Baccus' ook verlaat zijn doordat hun generator er drie dagen geleden mee ophield. Na een koffie op het terras van het museum wandelen we door een soort duingebied naar het strand waar de jaarlijkse 'Beer Can Regatta' plaatsvindt. Heel wat mensen uit Darwin hebben hun best gedaan uit lege bierblikjes iets snels en zeewaardigs te bouwen (de kinderen gebruiken limonadeblikjes). 's Morgens kunnen de vaartuigen bekeken worden en 's middags vinden de races plaats. We vinden een beetje verkoeling in de schaduw van Mindil Market waar ook op zondag volop kraampjes opgesteld staan voor een snack of een drankje of om een souvenier, zonnehoed, massage of (aboriginal) kunstwerk te bekijken of aan te schaffen.

Het leven in de marina is best plezierig hoewel er nog klusjes op de lijst staan. Woensdag kunnen we boodschappen doen in het grote Casuarina winkelcentrum. We hoeven nu alleen vlak voor ons vertrek nog verse groenten en fruit halen. In de marina liggen twee Nederlandse jachten die niet aan de Rally deelnemen en het is dan ook leuk ervaringen en plannen uit te wisselen. Vrijdag is hier een algemene vrije dag en dan is maandag 27 juli de eerste gelegenheid om diesel te tanken en bij de douane uit te klaren om Australie te verlaten. Diaserie Darwin